Terug

Over T-Huiz

T-Huiz staat voor technologie, thuis, met de nadruk op zorg. Twee woningen in ‘s-Hertogenbosch en Oss zijn ingericht met hulpmiddelen en innovatieve zorgtechnologie.

Wie het fijn heeft thuis, wil daar graag blijven wonen. Ook als dat soms wat lastiger gaat, door een beperking of de onvermijdelijke ouderdomskwalen. Wij geloven erin dat mensen met hulp van naasten en ondersteuning door hulpmiddelen en technologie (langer) comfortabel thuis kunnen blijven wonen. Dat willen we laten zien met T-Huiz.

Bij T-Huiz ziet en ervaart u zelf hoe u zo zelfstandig mogelijk kunt wonen met behulp van technologie. Soms met technische hoogstandjes, maar minstens zo vaak met eenvoudige slimmigheden en aanpassingen.

T-Huiz is een initiatief van BrabantWonen en BrabantZorg, in samenwerking met het Koning Willem I College.

Waarom T-Huiz

BrabantWonen en BrabantZorg willen met dit initiatief tonen wat er allemaal mogelijk is met zorgtechnologie. Dit doen we door bewoners, mantelzorgers en professionals uit te nodigen deze hulpmiddelen zelf te komen bekijken en ervaren. Zo maken we zorgtechnologie toegankelijk en tastbaar, met als doel: er aan bijdragen dat bewoners op een veilige en comfortabele wijze in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

Met dit doel voor ogen sloegen BrabantZorg en BrabantWonen de handen ineen. BrabantWonen als drijvende kracht achter goed wonen en leven. En BrabantZorg vanuit de focus op het verbeteren en zo veel mogelijk behouden van het eigen leven van mensen met een zorgvraag.

Beide organisaties zien dat de toekomst van de zorg uitdagend is. De vraag naar zorg neemt toe en om in die vraag te kunnen voorzien is straks meer nodig dan nu. Dit vraagt om nieuwe oplossingen. Oplossingen waarbij mensen langer hun zelfstandigheid en hun thuis kunnen behouden. Zorgtechnologie zal één van de antwoorden zijn.

Al snel sloot het Koning Willem I College aan bij ons initiatief. De onderwijsinstelling realiseert zich dat het gebruik van technologie steeds belangrijker wordt in het werk van zorgverleners en bereidt zorgverleners van de toekomst hier graag op voor.

Terug

Probeer het zelf!

Kom langs bij ons T-Huiz in Oss of 's-Hertogenbosch.

Plan uw bezoek aan T-Huiz