Terug

Zorgtechnologie bij Alzheimer Café Oss

Op maandag 13 juni jongstleden vond er een Alzheimer Café in Oss plaats. Ongeveer 60 deelnemers sloten aan om te luisteren naar de verschillende sprekers. Dit keer stond centraal: ‘Aangenaam en veilig leven thuis, ook bij dementie’.

T-Huiz verzorgde hier een presentatie over zorgtechnologie.

T-Huiz heeft een tweetal modelwoningen ingericht met de nieuwste zorgtechnologieën (apparaten) om comfortabel, langer en veilig thuis te wonen. Er is heel veel mogelijk op het gebied van technologie. Consulenten Zorgtechnologie van BrabantZorg demonstreerden verschillende apparaten. In de pauze bekeken veel deelnemers de apparaten van dichtbij en probeerden ze uit.

Hoe ver?

“Hoe ver gaat dit?”, klonk een vraag uit de zaal. Het antwoord daarop luidde: “Het warme contact van een familielid of persoonlijke aandacht van een hulpverlener kan en moet nooit worden vervangen. Maar technologie kan wel ondersteuning bieden om beide partijen te helpen.”

Nieuwsgierig?

Bent u ook nieuwsgierig geworden? In Oss en ‘s-Hertogenbosch is een huis volledig ingericht met hulpmiddelen  en zorgtechnologieën. Binnenkort is het mogelijk om via deze website een bezoekafspraak te plannen of telefonisch via telefoonnummer: 088-2816000 (van BrabantWonen)

Over Alzheimer Café

Het Alzheimer Café Oss wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant en ONS welzijn i.s.m. Brabant Zorg en casemanagers dementie. Klik hier voor meer informatie>